V

LET YOUR LIGHT SHINE Radionica svjetlosnog performansa s Jodie Mack

workshop_let your light shine _visual

Klubvizija SC u suradnji s Udrugom 25 FPS organizira dvodnevnu DIY radionicu svjetlosnog perfomansa pod vodstvom renomirane umjetnice Jodie Mack koja će se održati 27. i 28. rujna 2014. u prostorima MM centra (Studentski Centar), u sklopu Festivala 25 FPS.

Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela.
U teorijskom dijelu polaznicima će kroz predavanje biti predstavljena povijest svjetlosnih performansa u apstraktnoj animaciji, od ranih eksperimenata Thomasa Wilfreda i Mary Hallock-Greenewalt, preko svjetlosnih projekcija Mikea Leonarda, zaduženog za legendarne svjetlosne projekcije Pink Floydu, do suvremenih audiovizualnih performansa.

Nakon predavanja slijedi praktična radionica, gdje će polaznici imati priliku eksperimentirati s reflektiranjem, prelamanjem i projiciranjem svietla kroz niz svjetlopropusnih objekata i tekućina uz pomoć dijaprojektora, 16 mm projektora, grafoskopa i video kamere, a rezultate će dokumentirati na 16 mm filmskoj vrpci. Preobratni 16 mm filmski materijal u boji polaznici će ručno razvijati u laboratoriju.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane da nam se jave na e- mail: sc.klubvizija@gmail.com sa svojim osobnim podacima te da navedu svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom/fotografijom/videom i zašto žele prisustvovati radionici.

Prijave primamo do 22. rujna, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 23. rujna.

Jodie Mack (1983, London, UK) je eksperimentalna animatorica. Diplomirala je film, video i nove medije na School of Art Institute u Chicagu, a predaje animaciju na Darthmouth Collegeu. Kombinirajući tehniku i strukturu koja se koristi u apstraktnoj animaciji s onom u filmskim žanrovima, radi kolaže kako bi istražila odnos između grafičkog filma i naracije, odnosno, napetost između forme i značenja.

Njezini 16-milimetarski filmovi prikazani su na svim važnijim svjetskim festivalima (Images Festival, Ann Arbor Film Festival, Rotterdam Film Festival, Edinburgh International Film Festival), a ujedno kurira programe na mnogim festivalima eksperimentalnog filma u SAD-u.

SLUŽBENA STRANICA FESTIVALA 25FPS --- http://25fps.hr/
LINK NA FACEBOOK EVENT --- https://www.facebook.com/events/747308878674655/

logaci

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player